Vogelenzang

 
 

In 1984 kwamen wij in Lochem wonen. We kochten ons huis, ‘Vogelenzang’ genaamd, vanwege de bijzondere sfeer in het huis en de tuin.  Tuinieren werd zowel voor Martin als voor mij een geweldige hobby, waarin we veel van onze creativiteit en energie kwijt konden. Voor onze kinderen was het een paradijs, waarin ze eindeloos gespeeld hebben.


In de loop der jaren is er wel wat veranderd. Het huis is meerdere keren verbouwd. Ook de tuin is regelmatig grondig aangepast. Er werden nieuwe borders aangelegd en heggen geplant. Naast veel genieten van de tuin hebben we ook jarenlang de strijd moeten aanbinden met het ‘zevenblad’. Onze tuin leeft en is geen moment hetzelfde. Ieder seizoen geeft een totaal andere aanblik en beleving van de tuin. Soms lijkt het of we veel verschillende tuinen hebben. Die afwisseling en variatie maakt de tuin zo interessant. Iedere keer is er weer iets nieuws te zien en te ervaren. Als je goed kijkt bloeit er elke dag wel iets. Zelfs in de winter.


Met mijn camera heb ik de afgelopen jaren de tuin vele malen in allerlei seizoenen gefotografeerd. Als je zoveel foto’s hebt verzameld, wil je er ook een keer iets mee kunnen doen. Daarom heb ik besloten om er een site mee te vullen. Fotoboeken zijn statisch, maar een site is dynamisch. Die kan steeds weer veranderen en mooier worden. Ik ben daarom maar gewoon begonnen om eens orde aan te brengen in de fotovoorraad door te groeperen per seizoen. Het resultaat daarvan vindt je op deze site.  Veel plezier ermee! 


Gerthe Lamers

  

 Welkom op Vogelenzang!